Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата обвини военен за убийството в село Енина

Прокуратурата обвини военен за убийството в село Енина

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Стара Загора за умишлено убийство, извършено в с. Енина, съобщават от прокуратурата.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Разследващите органи са извършени оглед на местопроизшествие. Извършили са претърсване и изземване от жилище и от лек автомобил. Разпити са свидетели, включително и очевидец на деянието. Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване. Назначени са няколко експертизи.

С оглед събраните до момента доказателства, държавното обвинение е направило обоснован извод, че деянието е извършено от военнослужещ – Г.И.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20.04.2022 г. в стопанска постройка в село Енина умишлено убил А.Л. с незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

Г.И. е обвинен за извършени престъпления по чл.116, ал.1, т.6, предл.1 вр. чл. 115 от НК и по чл. 339, ал. 1, предл. 1 от НК.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои материалите по делото да бъдат внесени във Военен съд-Пловдив с искане за постоянно му задържане под стража.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x