Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата обвини Кристиян Христов в незаконно записване на разговори на Петьо Еврото

Прокуратурата обвини Кристиян Христов в незаконно записване на разговори на Петьо Еврото

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Кристиян Христов за незаконно използване не техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

Установено е, че в рамките на периода 25 май 2018 г. до 30 май 2023 г. Христов е записвал срещи на Петьо Петров- Еврото с други хора, в това число и магистрати. Престъплението е квалифицирано по чл. 339а, ал.1 от НК.

На Христов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на страната. Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Петьо Еврото е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС).

Припомняме, че формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов бе арестуван в сряда преди пресконференция относно казуса „Осемте джуджета“, на която трябваше да бъдат дадени неизвестни досега подробности по случая относно „порочните методи за овладяване на съдебната система“. Христов, замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета“, е работил за Любена и Петьо Петрови.

Ден по-рано стана ясно, че е проведена акция в ресторант в столичния кв. „Драгалевци“. По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.

Около час и половина след ареста на Кристиян Христов прокуратурата оповести подробности около акцията в „Драгалевци“. Повод за нея нила разпространена информация в медиите от 29 май за извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това са използвани и заплахи, както и за незаконно използване на специално техническо средство за събиране на информация. По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен Петьо Петров.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x