Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата пита МВнР за убийството на Къро

Прокуратурата пита МВнР за убийството на Къро

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала от медиите за убийството на Къро. Това съобщават от прокуратурата, като очакват официална информация по случая чрез Министерство на външните работи.

В прессъобщението не се посочват имената на Красимир Каменов – Къро и съпругата му, но от прокуратурата обещават, че ще уведомят гражданите за резултатите от проверката си.

Припомняме, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че вече МВР ще направи всичко необходимо и с партньорството на Министерството на външните работи да стигне до обективната истина за смъртта на Къро и семейството му в ЮАР. МВР е в комуникация с ЮАР и ще бъде допуснат представител на вътрешното ведомство, който да се запознае с разследването.

Националната телевизия в четвъртък съобщи, че Красимир Каменов, съпругата му, детето им и детегледачката му са разстреляни в дома им в Кейптаун.

По-късно Министерството на външните работи излезе с позиция, че е българското посолство в ЮАР е информирано за убийството на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани. МВнР тогава изтъква, че все още официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Красимир Каменов – Къро нашумя отново у нас преди няколко месеца, когато в края на март 2023 г. Къро бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Името му излезе и от записите, заедно с името на Цветан Василев, от брифинга на прокуратурата в присъствието на главния прокурор Иван Гешев, в който гръмко оповестиха разследване по заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x