Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата повдигна обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда

Прокуратурата повдигна обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда

Прокуратурата повдигна обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда. На излизане от следствието на Софийската градска прокуратура той поясни, че не му е наложена мярка за неотклонение.

По-рано от държавното обвинение обявиха, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде Василев привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор.

Василев нарече обвинението „скалъпено и срам за следствието и прокуратурата“.

„Казах, че не съм заплашвал и не съм принуждавал никого, каквато е истината. Това обвинение е изключително несъстоятелно и е резултат от действията, които направих с ИТН, за да разкрия истината, която тогава стоеше зад тази партия и зад Слави Трифонов. Сега, по подобен начин, разкрих истината за една изключително отвратителна коалиция, която може би днес или утре ще стане реалност. И очаквам отговорът им да дойде впоследствие. Явно година по-късно си плащам за това, че казвам истината на българските граждани“. коментира василев.

На 11 май той депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x