Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Прокуратурата погна бургаски полицай(видео)

Прокуратурата погна бургаски полицай(видео)

На полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент от София в плажно заведение в къмпинг Градина, е предявено обвинение за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщи на брифинг ръководителят на Районна прокуратура–Бургас Мария Маркова.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 2 до 10 години.

За случая първи писа Днес България. Вижте тук.

Наблюдаващият прокурор е намерил основание да вземе и мярка задържане под стража спрямо лицето за срок от 72 часа, добави тя. 

По думите ѝ на обвиняемия е наложена и забрана да напуска пределите на страната. 

По думите на Маркова деянието към момента „е установено само за един пострадал”. „Искам да благодаря  на ОД на МВР и на целия екип, работил по случая, защото първоначалното описание на лицето, посочено като извършител е било много оскъдно”, подчерта тя.  

„Все още се събират свидетелство показания и се изяснява в качеството му на какъв обвиняемият е присъствал на Джулай морнинг – като гражданин, охранител или на полицейски служител”, допълни Маркова.

Да бъде уволнен дисциплинарно прокурор Методи Величков от Несебър ще поиска още Мария Маркова.

Преди дни обвинителят бе задържан след сигнал на служители от бензиностанция в Равда. Тогава прокурорът се е държал грубо, а пристигналите на място полицаи установили, че той е пиян.

В момента случаят му се разследва от Софийска градска прокуратура. Предложението на Маркова за дисциплинарното наказание е свързано с другото нарушаване на Етичния кодекс. Според нея с действията си Величков уронва престижа на магистратите.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x