Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата проверява полицията в Нова Загора след убийството на 52-годишен мъж

Прокуратурата проверява полицията в Нова Загора след убийството на 52-годишен мъж

Окръжна прокуратура- Сливен започна проверка в районно управление на МВР в Нова Загора. Повод за това стана убийството на 52-годишен мъж от града, след което извършителят се оказа, че е нападнал и друг мъж преди дни. Информацията за това бе разпространявана в медиите.

В тази връзка прокуратурата е изискала информация от РУ на МВР в Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му. Установено е, че във въпросното районно управление е бил регистриран случай на посегателство на Д.Д. срещу друго лице, извършено на 21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка обаче не е била докладвана на прокуратурата.

На 27 октомври Окръжна прокуратура – Сливен е изискала преписката по извършваната проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни, незабавно е образувала друго досъдебно производство и е започнала разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от Нова Загора.

Следва прокуратурата да изясни дали има данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

А иначе обвиняемият Д.Д. е задържан за 72 часа във връзка с извършеното убийство вчера. Предстои прокуратурата да поиска от съда постоянния му арест.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x