Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокуратурата разпита прословутата Мис Бикини -Борислава Йовчева по делото „Барселонагейт“

Прокуратурата разпита прословутата Мис Бикини -Борислава Йовчева по делото „Барселонагейт“

Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от главните действащи лица в скандала „Барселонагейт“, вече е разпитвана и по делото, което държавното обвинение образува след прекратяването на основното разследване прословутата къща в Испания. Това съобщават наши източници по информация на източници от прокуратурата.

Когато през октомври прокуратурата обяви, че е прекратила делото, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публиката беше успокоена, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в ново производство за четири престъпления – пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на недвижим имот в Република Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

Според източници от разследването, преводите към Борислава Йовчева не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции.

Колкото до неизгодната сделка – става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е свързан с Йовчева. 

Изпратена молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента и прокуратурата в момента чакат отговори.

От прокуратурата твърдят, че колегите им от Турция по принцип съдействат и са кооперативни.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x