Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокурори: Разследваме поръчка на МВР с щети от 81 млн. лв.

Прокурори: Разследваме поръчка на МВР с щети от 81 млн. лв.

Прокуратурата разследва обществена поръчка на МВР с твърдението, че длъжностно лице е нанесло щети за 81 млн. лв. Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В него се твърди, че на 10.08.2023 г. в Софийска градска прокуратура е образувана прокурорска преписка във връзка с подаден сигнал от Министерство на вътрешните работа (МВР). „В сигнала са изложени твърдения за евентуално извършено престъпление от общ характер от предишен министър на МВР, обективирани в одитен доклад“, пишат прокурорите, но не посочват името на министъра..

Наблюдаващият прокурор е възложил извършване на проверка по реда на Закона за съдебната власт на Агенцията за държавна финансова инспекция. Финансовата инспекция е приключила със становище, че възложител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е изменил договор без да са налице обстоятелства за това, с което е нарушена разпоредба от ЗОП.

Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за евентуално извършено престъпление от общ характер и на базата на сигнала и на доклада на АДФИ е образувал досъдебно производство.

„Разследването се води за това, че в периода от декември 2022 г. до юни 2023 г. длъжностно лице е извършило безстопанственост, от която са последвали значителни щети за МВР в размер на 81 млн. лева“, съобщава прокуратурата.

По наказателното производство няма лице, което да е привлечено в качеството на обвиняем.

Разследването по случая продължава.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x