Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Прокурорът освободил убиецът Начо Пантелеев е отстранен, излязоха притеснителни разминавания между обвинение и следствие

Прокурорът освободил убиецът Начо Пантелеев е отстранен, излязоха притеснителни разминавания между обвинение и следствие

Наблюдаващият прокурор, който пусна лясковченина Начо Пантелеев, причинил катастрофата, довела до смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, е отстранен.

Освен това на бял свят излязоха и факти за разминаване между твърденията на обвинителя Йордан Кожухаров и разследването. 

Кожухаров обясни решението си да пусне Пантелеев само с подписка с това, че 24-годишният мъж няма данни да се укрие, въпреки че е DJ в Англия, няма други провинения и шофьорската му книжка е отнета веднага след смъртоносния удар. Оказа се обаче, че книжката му е отнета едва днес.

Убиецът на Ферарио Спасов -Начо Пантелеев

„Физически свидетелството за правоуправление е в нас и ще бъде предадено в сградата на Областната дирекция на МВР“, заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.
Адвокат Фоти показа шофьорската книжка на своя клиент, а Начо Пантелеев влезе в Областната дирекция на МВР, за да предаде документа.

Два дни след катастрофата Пантелеев получава и още едно ограничение.

„С едното се налага забрана на Начо Пателеев да напуска пределите на Република България, с второто се отнема СУМПС (шофьорската книжка), тъй като му е повдигнато обвинение по настоящото наказателно производство за причиняване смърт по непредпазливост“, поясни Венцислав Фоти.

Пантелеев не е непознат за правораздавателните органи. Преди няколко месеца му е повдигнато обвинение за притежание на марихуана и това се разбира от думите на адвоката му.

„За държане на няколко грама марихуана за лична употреба, по което производство му е повдигнато обвинение преди няколко месеца“, обясни Фоти.
До този момент Пантелеев не е дал обяснения пред разследващите. Според защитника му причината е контузията на главата, която е получил по време на катастрофата.

„Ще депозирам молба до разследващите органи, с която ще помолим той да даде подробни обяснения, в които той ще разкаже абсолютно всичко по наказателното производство, което му е ясно във връзка с ПТП-то. Желая той да даде обяснения преди да се е запознал с каквито и да е доказателства, за да не остане и капка съмнение, че казва нещо, защото е видял някакви доказателства“, каза още Венцислав Фоти.

Прокурор Кожухаров бе извикан за обяснение пред и.ф. ръководител на държаното обвинение Борислав Сарафов, случаят му бе отнет, ще бъде проверена работата му, а делото от Велико Търново бе прехвърлено в Ловеч. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x