Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Пропаднал рецидивист запали къщата на бившата си

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишен мъж от разградското село Стражец постанови Районният съд в Разград. Той е привлечен към наказателна отговорност за палеж на частен дом, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Прието е обоснованото предположение, че Т.Р. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и възможността той да извърши престъпление или да се укрие, ако бъде освободен. Мъжът е добре известен на органите на реда. Осъждан е многократно за различни деяния, сред които такива, извършени в условията на домашно насилие към родителите му. Последно е излежал ефективна присъда през ноември 2023 година, посочват от прокуратурата.

В малките часове на 12 януари обвиняемият е пътувал до село в област Разград заедно със свой познат. Там живеела жена, с която обвиняемият съжителствал преди време в Германия. Връзката им приключила по нейно настояване и след като нееднократно жената станала обект на физическо и психическо насилие – факт, за който свидетелства заповед за защита от домашно насилие, издадена от съд във Федерална Република Германия. 

Въпреки изминалото време, Т.Р. решил да изпълни част от заканите си към жената. Пристигайки на адреса ѝ, счупил стъкло на прозорец и предизвикал умишлен пожар. Точните щети от палежа ще бъдат установени след като станат ясни резултатите от назначените по досъдебното производство експертизи. 

Определението на Районния съд подлежи на въззивен контрол от Окръжния съд в Разград, допълват от прокуратурата във Варна.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x