Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Протестиращи блокираха входа и изхода на Варна към магистрала “Хемус”

Протестиращи блокираха входа и изхода на Варна към магистрала “Хемус”

Входът и изходът на Варна преди минути бяха блокирани за движение от стотина протестиращи – представители на пътно-строителния бранш.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Варненски фирми от бранша се включиха в националния протест, чиито организатори са Българска браншова камара “Пътища” и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“.

Протестиращите искат да ѝм бъдат платени извършени ремонти.

„След близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор „Пътища“ в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление“, пишат те в специално изготвена декларация.

Вчера премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми. Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x