Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Протест в памет на Ани и Явор: Близки и приятели искат справедливост и по-строги наказания за нарушителите на пътя

Протест в памет на Ани и Явор: Близки и приятели искат справедливост и по-строги наказания за нарушителите на пътя

Днес вечерта близки и приятели на Ани и Явор, които загинаха трагично на пешеходна пътека, ще излязат на протест, за да изразят своето несъгласие с присъдата от шест години затвор, наложена на Адриан Антонов. Антонов, шофирайки с над 100 км/ч, прегази младата двойка, докато те пресичаха на пешеходната пътека.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Присъдата и общественият отзвук

Присъдата от шест години затвор предизвика широка обществена реакция и недоволство. Много хора смятат, че наказанието не отговаря на сериозността на престъплението и не служи като ефективен пример за възпиране на бъдещи нарушители. Близките на Ани и Явор, заедно с подкрепящите ги организации, настояват за по-строги наказания за нарушителите на пътя и призовават за по-голяма отговорност и съвестност от страна на институциите.

Организатори и цели на протеста

Протестът е организиран от Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“. Организаторите подчертават, че целта на протеста е не само да се почете паметта на загиналите, но и да се апелира към обществото и институциите за повишаване на безопасността по пътищата.

Апели към институциите и обществото

Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ отправят апел към всички граждани да подкрепят усилията за повишаване на безопасността на пътя. Те настояват за по-строг контрол и санкции за нарушителите, както и за предприемане на мерки за подобряване на пътната инфраструктура и обезопасяване на пешеходните пътеки.

Трагичната загуба на Ани и Явор е тежък удар за техните семейства и близки, както и за цялото общество. Протестът тази вечер е не само израз на мъка и скръб, но и на решимост за промяна. Близките на жертвите и подкрепящите ги организации вярват, че чрез активна гражданска позиция и натиск върху институциите могат да бъдат постигнати по-строги и справедливи наказания за нарушителите на пътя, както и по-висока безопасност за всички участници в движението.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x