Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Протест заради решение на съда: Пуснаха под гаранция от 5000 лв свекъра на убитата Евгения

Протест заради решение на съда: Пуснаха под гаранция от 5000 лв свекъра на убитата Евгения

Протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна под гаранция свекърът на убитата и намерена в куфар Евгения. Преди по-малко от месец Софийския градски съд постанови доживотен затвор за него и синът му, припомня „Нова телевизия“.

Но от днес той е свободен човек срещу 5000 лева.

„В потрес съм! Не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лв. 5000 лева струва ли един човешки живот?“, каза Капка Чорбанова, майка на Евгения.

Съдът посочва, че той има изрядно процесуално поведение, взето е предвид и тежкото му здравословно състояние, както и това, че има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

Решението е окончателно. Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 година и се опита да заличи доказателствата за престъплението. Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

„В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец“, коментира майката на Евгения.

„Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно състояние, но имайте предвид, че е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите“, заяви пред БНТ Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x