Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > ПРОТЕСТ СРЕЩУ АЛЕЯ „ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА“, ПЛ. „БОРИС НЕМЦОВ“ И УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ ПРЕД СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА

ПРОТЕСТ СРЕЩУ АЛЕЯ „ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА“, ПЛ. „БОРИС НЕМЦОВ“ И УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ ПРЕД СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА

Граждани и симпатизанти на БСП и „Възраждане“, се събраха на протест пред сградата на Столична община. Демострацията е против повторното разглеждане от Столичния общински съвет на предложението алеята до руското посолство да се казва “Героите на Украйна”, а близкото безименно пространство да бъде именувано на руския опозиционер Борис Немцов. Предложението включва още до края на войната на сградата на Столична община да бъде издигнат и украинския флаг, съобщава БНТ.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Решението веднъж вече беше прието от Столичен общински съвет, но преди дни бе върнато за преразглеждане от областния управител на София Иван Кючуков с мотивите, че е незаконосъобразно. 

Днес точката отново е в дневния ред на общинския съвет като извънредна. Именно това е и поводът за протеста, подкрепен от БСП и „Възраждане“. Според представителите на двете партии решението е взето незаконно и без становище на районния кмет. Ако то бъде гласувано отново от СОС, от БСП и от Възраждане обявиха, че ще го обжалват. 

   Източник: “ГЛАСОВЕ”

Снимка: БНТ

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x