Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Психиатричната история на обвиняемия в убийството на учителка от Бургас: Фактор в трагичното събитие

Психиатричната история на обвиняемия в убийството на учителка от Бургас: Фактор в трагичното събитие

Синът-убиец на брутално убитата учителка Рада Гешева има проблемна психиатрична история, както разкри прокурорът Ангел Георгиев от Окръжната прокуратура в Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според Георгиев синът е бил настаняван в психиатрични заведения девет пъти по искане на един от родителите му. Всеки път родителите са оттегляли жалбите си, което водило до спиране на приема на лекарства и освобождаване на сина им от лечение. Този нестабилен цикъл, породен от желанието на родителите техният син да получи помощ, трагично завършил със смъртта на учителката в Бургас.

Георги Генджов, който е бил арестуван и обвинен за убийството, е признат за способен да бъде съден и да поеме криминална отговорност, въпреки неговото диагностицирано психично разстройство.

Вчера Окръжният съд започна предварителни заседания срещу Генджов, обвинен не само в убийството на майка си, но и в притежание на наркотици. По време на съдебното заседание той беше доведен с окови и говореше дезориентирано, повтаряйки няколко пъти думите „300 000 обезщетение“.

Първото заседание за делото е насрочено за август. Генджов е обвинен в убийство по особено жесток начин, в условията на домашно насилие, както и в притежание на наркотично вещество. Ако бъде осъден, той може да отнесе присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на условно освобождаване.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x