Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Путин: Русия ще се бори за интересите си докрай, но няма интерес от разширяване на войната

Путин: Русия ще се бори за интересите си докрай, но няма интерес от разширяване на войната

Русия ще се бори за интересите си докрай, но няма интерес от разширяване на войната в Украйна към други държави като Полша и Латвия. Това заяви президентът Владимир Путин в интервю с бившия журналист от „Фокс Нюз” Тъкър Карлсън. Интервюто е първото на Путин със западен журналист от началото на войната през 2022 г.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Руският президент заяви, че западните лидери са осъзнали, че е невъзможно да нанесат стратегическо поражение на Русия и се чудят какво да правят по-нататък.

„Досега се вдигаше шум и се крещеше за нанасяне на стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Сега явно започват да осъзнават, че това е трудно постижимо, ако изобщо е възможно. Според мен е невъзможно по дефиниция. То никога няма да се случи. Струва ми се, че сега управляващите на Запад също са осъзнали това. Ако е така, ако осъзнаването е настъпило, те трябва да помислят какво да правят по-нататък. Ние сме готови за този диалог”, коментира той.

Владимир Путин повтори добре известните оправдания за инвазията, свързани с историята на Украйна, изрази съжаление за разпадането на Съветския съюз и разширяването на НАТО и отново подчерта, че в Украйна има неонацисти. Според него Русия не е нападала Украйна, а просто е реагирала на заплахите за националната си сигурност.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x