Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Пълен абсурд! Бургаски зооактивисти бяха гонени, обиждани на националност и заплашвани със саморазправа /Видео/

Пълен абсурд! Бургаски зооактивисти бяха гонени, обиждани на националност и заплашвани със саморазправа /Видео/

Законът за защита на животните и наредбата да не се хранят си противоречат жестоко!

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Държава на абсурдите, противоречивите закони писани от некадърници с купени юридечески дипломи и съмнителна компетенция и варварско-дивашката нехуманност към хора и животни. Това е България на този етап и нещо едва ли би се променило, ако не бъде извършен основен ремонт на съдебната система и НПК.

Поредният абсурден сигнал е поддаден в редакцията на „Днес България“ от защитникът на животните Лили Биола.

Жената и съпруга й са чужденци, но живеят в град Бургас. Те са членове на НПО „Мечо и Приятели“, зооактивсти и доброволци за защита на бездомните животни и от години се грижат за тях.

Натъкват се на големи проблеми причинени от варварската и абсурдно противостояща на ЗЗЖ/Закон за закрила на животните/ наредба, да не се хранят бездомни животни.

По ЗЗЖ нехуманното отношение към тях е престъпление по НПК и се наказва с глоба и затвор. Тук идва и поредния абсурд. Забраната да се хранят бездомничетата.

Ако това е хуманно отношение, здраве да му кажем. Кой изрод измисли подобна безподобна глупост, тепърва ще се изяснява.

Да лишиш бездомно животно от вода и храна, да забраняваш на хора с добри сърца да ги хранят и обслужват, както и да глобяваш такива, е меко казано чудоевищно, гнусно и безобразно нарушаване на всички хуманни закони, които уж афишираме публично в нашето общество.

Целият този маскарад се допълва с липсата на приюти за котки. Те са най-засегнати по отношение на грижи от институциите, които би трябвало да се занимават с тези проблеми. Не за пръв път темата се повдига за дискутиране от зоозащитници, НПО-та и други организации за закрила на животните. Но държавата не иска и да чуе.

Да не говорим, че се водим държава, която има и зоополиция. Естествено, всичко това е проформа и на книга.

Доказва го днешния случай на бургаската улица княз Ал. Батенберг 2, в близост до БНР, където гражданката Лили Биола и съпругът й правят опит да нахранят група бездомни котки, които са единствено кастрирани от общинските служби и натирени на улицата, точно поради липсата на приют за котки.

Местните жители на този адрес видимо от видеоклиповете доставени ни в редакцията, мразят и ненавиждат животните.

Това е липса на духовна извисеност и култура, но е тема на съвсем друг разговор.

Жена с шноли на главата крещи на зооактивиста да се маха от адреса, да си вземе животните в тях, като заявява, че всички на този адрес искат да се отърват от бездомничетата, което се разбира многозначно и доста притеснително.

В разпрата се включва и таксиметров шофьор, който на два пъти обижда защитникът на животни с дебили и използва език на омразата, като го изпраща да си върви в държавата от която е дошъл.

Таксиджията се заканва със саморазправа, демонстрирайки неуважение и незачитане правата на личността, както и незачитане на закона.

„Обади се на когото искаш. Не ми пука“, звери се бакшишът на Биоли, когато разбира, че ще се обади на телефон 112.

Илшат Биоли и Лилия Биоли са руснаци. Те имат статут на граждани на България.

От години живеят в Бургас.

„Тук има омраза към животни и омраза кьм хора, и личностни обиди. Това е дискриминация по етнос, по гражданство. Ние си плащаме всички данъци, имаме гражданство. Много обичаме страната, животните и хората. Бездомните котки не паднат от небето. Те са бездомни, защото институциите не работят“, казва пред наш журналист Илшат Биоли.

Лилия Биоли разказва, че през зимата нейна приятелка, която е хранила животните на същия адрес, е прогонена от жената с шнолите на главата с лопата. Даже е ударена с нея.

От „Днес България“ призоваваме държавните институции, много внимателно да преразгледат наредбите, които издават. Те си противоречат и не отговарят на хуманното отношение към животните.

Не се връзва и аргумента, че да се отнасяш хуманно с животни е едно, а да не ги храниш за да не се развъждат е съвсем друго тълкуване. Това е правен абсурд, който не може да издържи в никой европейски съд.

Общинските служби, които кастрират животните го правят именно с тази цел-намаляне на популацията. Но същевременно да обричаш това животно пуснато на свобода на гладна и жадна смърт, е чудовищно престъпление.

„Защо тогава се извършват кастрациите? За да се приберат някакви пари ли?“, пита Лилия Биоли.

Въпросът е интересен и за нашата редакция. Както и този за липсата на котешки приюти, където да бъдат гледани и обгрижвани животните, докато си намерят стопанин и дом.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

А да се убиват украинци е хуманно,нали!

Anonymous

!!! НИКОЯ НАРЕДБА НА НИКОЯ ИНСТИТУЦИЯ НЕ Е НАД ЗАКОНА! КОГАТО ЗАКОНЪТ ИЗРИЧНО НЕ ЗАБРАНЯВА НЕЩО, ТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО С НАРЕДБА!
Отделен е въпросът за това колко много българи има, които нямат емпатия и милост към животните и ги мразят…Обикновено те мразят и животните, и хората…

Anonymous

Убиват, измъчват животни. Преди два дни един като тая скочи с ритници да убива едно коте, без причина и провокация. Утре може да зарита и някое дете.Защото социопатите са страхливци, нападат беззащитните.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x