Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Първа мисия за родния медикоптер

Първа мисия за родния медикоптер

На 7 юли 2024 г., след сигнал от Планинската спасителна служба (ПСС), капитаните Огнян Янков и Велин Андреев успешно транспортираха пострадал човек до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив в първата спасителна мисия с медицински хеликоптер в планински условия в района на връх Ботев.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

ПСС изрази специални благодарности за ефективното сътрудничество, като похвали и медицинския екип на борда – д-р Тина Димитрова и медицинска сестра Теодора Ардалска, за тяхната професионална помощ.

Следващата седмица започва основен ремонт на хангара на летище Бършен в Сливен, който ще бъде модернизиран по най-съвременните изисквания за въздушна медицинска помощ (HEMS). След завършването на ремонта, планирано за края на октомври, в хангара ще бъде разположена новата оперативна база Сливен, която ще функционира като дежурна база.

Модернизацията цели да подобри капацитета на хангара и да осигури по-бързи и ефективни медицински реакции при спешни случаи в региона. България Хели Мед Сървиз, компанията зад проекта, ще лицензира оперативната база за осъществяване на въздушна медицинска помощ, демонстрирайки своя професионализъм и отдаденост към мисията си.

Очаква се ремонтът и последващото откриване на новата оперативна база да повишат значително ефективността на спешната медицинска помощ в Сливен и околните области.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x