Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Първи думи на акад. Денков след връщането на втория мандат (ВИДЕО)

Първи думи на акад. Денков след връщането на втория мандат (ВИДЕО)

България има нужда от работещо правителство, което да работи в полза на хората, в полза на бизнеса“, заяви на излизане след разговорите с държавния глава Румен Радев акад. Николай Денков, който върна на президента празната папка с неизпълнение от „Продължаваме Промяната“ втори мандат.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Нека да видим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат, както каза г-н Василев – главатарите на масата, или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой ще ги изпълни тези политики“, допълни Денков.

„От там – нататък как ще се организира процесът, зависи от мандатоносителя. Ясно е, че ще бъде различен подхода на „Български възход“ от този на БСП, от третия на „Демократична България“, така че нека да видим кой ще вземе третия мандат… Ние бихме обсъждали политиките с всяка една от тези партии. ГЕРБ мина с първия мандат, така че това няма какво да го обсъждаме“, заяви той.

Думичката „договорка“ не се използва от ПП, категоричен беше академикът.

„Съгласие би могло да има по политиките, които са полезни, да кажем една правосъдна реформа. Как си представя ГЕРБ правосъдната реформа е нещо, от което ще зависи дали ще имаме съгласие за тази реформа или не“, заяви Денков.

Последните думи на Денков пред журналистите събрали се на „Дондуков“ 2 бяха:

„И всъщност те избягаха от тази дискусия“, по повод, че голяма част от партиите в парламента изобщо не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x