Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Равносметка: Щети за десетки хиляди левове и 38 задържани за вандалските действия по време на протеста в София

Равносметка: Щети за десетки хиляди левове и 38 задържани за вандалските действия по време на протеста в София

November 16, 2023, София : България - Унгария на Стадион Васил Левски, Thursday (Photo by Антон Узунов/Стартфото Anton Uzunov/startphoto.bg 2023)

Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на протеста в София, съобщи МВР.

От тях трима са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства.

По случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. „Васил Левски“ в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.

На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една година.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x