Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Разбиха мобилна лаборатория за пико в хотел в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Разбиха мобилна лаборатория за пико в хотел в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин (пико), разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг е неутрализирана при днешната мащабната полицейска операция, за която „Днес България“ подробно съобщи. Нарколабораторията е стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж, който е задържан за срок до 24 часа и с  повдигнато обвинение.

В резултат на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на ОДМВР Бургас са задържани общо 19 лица – осем от тях за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и три лица за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ Несебър.

Служителите от участък Победа при първо РУ Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества /друсан чай/, а в жилището на втория – 100 грама /друсан чай/. От полицията уточняват, че друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин /при тестване с полев тест реагира на метамфетамин/.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица. Припомняме, че на територията на ОДМВР Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x