Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на британски гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“

Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на британски гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“

Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на обстоятелствата около смъртта на британски гражданин в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“. Информацията беше съобщена от държавното обвинение пред NOVA.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според предварителните данни, чужденецът е починал при неизяснени обстоятелства два дни след постъпването му в здравното заведение. Той е потърсил медицинска помощ с оплаквания от силно главоболие, световъртеж и други симптоми. След приемане в Спешното отделение, пациентът е прегледан и му е включена система. Впоследствие лекарите са го изписали.

Британецът обаче настоявал, че не се чувства добре и поискал допълнителна медицинска помощ. След като се опитал отново да влезе в Спешното отделение, дежурният персонал се обърнал към охраната, която го е извела от болницата. Охранителните камери са заснели как охранителите отблъскват и удрят мъжа, като един от тях го е запратил към земята. След този инцидент, британецът отново е приет в болницата, но няколко часа по-късно е починал от инфаркт.

Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив е назначила вътрешна проверка по случая. Изпълнителният директор проф. д-р Карен Джамбазов е сформирал комисия, която разследва инцидента и преглежда медицинската документация. На органите на реда са предадени всички записи от видеокамерите, а от управителя на охранителната фирма е поискано незабавно обяснение и предприемане на мерки.

Прокуратурата в Пловдив също извършва разследване и е образувала досъдебно производство. Всички факти и обстоятелства, свързани със смъртта на британския гражданин, се изясняват. След завършване на проверката ще бъде предоставена подробна информация за резултатите.

4o

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x