Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Районна прокуратура – Ямбол се самосезира заради незаконно изхвърлени отпадъци

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира заради незаконно изхвърлени отпадъци

Районна прокуратура-Ямбол образува досъдебно производство за превозване и разтоварване на отпадъци не по установения ред, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според държавното обвинение, това е създало опасност за здравето на хората и немаловажни вреди за околната среда на територията на бивш разсадник, намираща се в непосредствена близост до коритото на река Тунджа, гр. Ямбол. Досъдебното производство, което е образувано за престъпление по чл.353б, ал.1 от НК, е на база множество сигнали от граждани за усещане на неприятна миризма във въздуха.

Наблюдаващият прокурор е указал на водещите разследването служители от  ОД на МВР-Ямбол да установят момента, механизма и причините за извършване на деянието, както и неговия автор. Разпредено да бъдат осъществени разпити, както и оглед на мястото, където са изхвърлени отпадъците (територията на бившия разсадник), да бъдат взети и проби за анализ, както и да бъде сезирана РИОСВ-Стара Загора за предприемане на необходимите действия от тяхна страна.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x