Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Рафинерия на Петър Манджуков е била ударена от руска ракета в Украйна

Рафинерия на Петър Манджуков е била ударена от руска ракета в Украйна

Малка рафинерия на бизнесмена Петър Манджуков е била поразена от руска ракета в Украйна. Това съобщи самият той в предаването по bTV.

„Там има резервоари и е близо до пристанището, вероятно руското военно командване е смятало, че има складирани горива и заради това е била атакувана. Няма жертви“, каза Манджуков. Ето какво още казва той:

„Не се съмнявам, че наше оръжие отива в Украйна. Това не е грешна стъпка, тя има и пазарен елемент, който се вписва в нашите ангажименти и в съюзите, в които членуваме“, казва той.

„Липсата на самочувствие и решимост на нашето правителство попречи да се вземе официално решение за подкрепа за Украйна. Щеше да е много по-добре ако можеше официално да се предоставя въоръжение на Украйна като подкрепа от България като страна членка на НАТО и ЕС“, смята Манджуков.

Той коментира и заплахите от страна на БСП, че ще напуснат коалицията, ако това се случи. „При Корнелия Нинова вероятно ангажимента към избирателите е защото те имат един сантимент към съветския съюз. Не трябва да забравяме обаче, че Украйна и Русия са наследници на Съветския съюз. Нинова би могла да намери смелост и да подкрепи това, което смятам, че народното събрание ще приеме като решение“, каза Манджуков.

„Призоваването за дарения за оръжие се прави когато даден народ е застрашен пряко и той се мобилизира. Тогава всички дават всичко от себе си да запазят отечеството и родината, но когато става въпрос за друг народ е различно“, смята бизнесменът.

Бизнесменът критикува и посещението на българската делегация в Киев. „Държавата има страшно много структури и институции, които да подготвят такова посещение. Има и други българи, които работят дълго време с тая държава и вероятно имат нарушени преки интереси от отношенията с Русия. Тези неща явно не достигат до височайшата особа на нашия премиер“, каза Манджуков.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x