Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Рашков подгони катаджиите

Processed with VSCO with a6 preset

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, разпореди заповед за започване на цялостна проверка, във връзка със случая с искания подкуп от €10 и шамар на турския тираджия.

В рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпредена цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция и на упражнения контрол от страна на прекия ръководител на двамата полицаи. За целта е сформирана комисия, в която са включени служители на ГД „Национална полиция“. Паралелна проверка по случая е разпредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

Установени са кои са двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ – прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР, и водачът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x