Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Рашков подгони катаджиите

Рашков подгони катаджиите

Processed with VSCO with a6 preset

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, разпореди заповед за започване на цялостна проверка, във връзка със случая с искания подкуп от €10 и шамар на турския тираджия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпредена цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция и на упражнения контрол от страна на прекия ръководител на двамата полицаи. За целта е сформирана комисия, в която са включени служители на ГД „Национална полиция“. Паралелна проверка по случая е разпредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

Установени са кои са двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ – прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР, и водачът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x