Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Рекламна кампания с олимпийски ръгби състезателки разбуни духовете в социалните медии

Рекламна кампания с олимпийски ръгби състезателки разбуни духовете в социалните медии

Нова рекламна кампания на марката Bluebella, в която олимпийските играчи по ръгби на Великобритания позират по бельо, предизвика бурни реакции в интернет. С хаштаг #strongisbeautiful, кампанията, включваща Силия Куанса, Ели Боутман и Жасмин Джойс, раздели потребителите на социалните медии.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

От Bluebella обясняват, че целта на кампанията е да покаже, че силата и красотата могат да съществуват заедно. „Преди едно вълнуващо спортно лято, помолихме състезателките по ръгби Силия Куанса, Ели Боутман и Жасмин Джойс да се съберат и да отпразнуват своята сила и отдаденост с фотосесия“, казват от компанията.

Докато мнозина приветстват позитивното послание на кампанията, че жените могат да бъдат едновременно силни и привлекателни, други са критични. Според критиците, фотосесията допринася за създаването на нереалистични стандарти за красота и може да има отрицателно въздействие върху самочувствието на тийнейджърките. Те посочват, че младите момичета вече са бомбардирани със сексуализирани изображения на перфектни женски тела в социалните мрежи, реклами и медии, и подобни кампании само засилват този натиск.

Дебатът около кампанията #strongisbeautiful показва колко чувствителна е темата за женската красота и как тя се представя в медиите. Независимо от намеренията на Bluebella, реакциите показват, че обществото остава разделено относно начина, по който трябва да се промотира женската сила и красота.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x