Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Рекордна операция на митницата: Задържани над 100,000 маркови дрехи в България

Рекордна операция на митницата: Задържани над 100,000 маркови дрехи в България

Рекордно количество „маркови“ облекла задържаха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт „Лесово“, съобщава Агенция „Митници“. На 2 юли беше открита незаконна товарна композиция, съдържаща цели 109,508 текстилни изделия с маркировки на световноизвестни брандове. Шофьорът, полски гражданин, е бил спрян при превоз на колети от Турция за Нидерландия, през България.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Контролните действия са проведени в рамките на съвместна операция с участието на Агенция „Митници“, Главните дирекции „Гранична полиция“ и „Борба с организираната престъпност“, както и Националната агенция за приходите. Незаконната стока, включваща спортни комплекти, шапки, тениски, къси панталони, бельо и чорапи, е била задържана в съответствие с европейски регламент за защита на правата върху интелектуалната собственост.

Само за първите шест месеца на 2024 година Териториалната дирекция „Митница“ – Бургас е задържала над 1,095 милиона търговски артикула за нарушения на правата върху интелектуалната собственост. Извършват се допълнителни разследвания и ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Тази операция подчертава ангажимента на българските митнически и полицейски органи за борба с контрабандата и защита на правата върху интелектуалната собственост в Европейския съюз.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x