Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Реми Хогард: Бургазлии са симпатични и обичат изкуството/видео/

Реми Хогард: Бургазлии са симпатични и обичат изкуството/видео/

Бургазлии са много симпатични и обичат изкуството. Благодаря им за отношението. Това сподели пред репортер на Днес България холандката Реми Хогард, която за трета година превръща заедно със съпруга си Пол бургаския плаж в арена на пясъчното си изкуство.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Двамата се превърнаха в любима атракция за града ни, сътворявайки от пясък емблематични за България образи като Васил Левски, светите братя Кирил и Методий, баба Ванга. Страстта им към пясъчното изкуство ги среща преди 19 години и оттогава обикалят заедно. Показвали са творбите си в над 25 страни по света.

Установили са се в старозагорското село Михайлово, където отглеждат домати, картофи и се грижат за десетки животни – козички, прасета и кокошки. Там живеят вече 14 години.

Споделят, че срещите с хора и вниманието в Бургас ги зарежда положително, но само у дома си в Михайлово си почиват истински. Разстоянието до Бургас взимат за два часа и половина с влак.

„Лятото е много горещо. Аз съм от Холандия и едва издържам на високите температури на плажа през летните месеци, затова през юли и август предпочитаме прохладата в Михайлово“, признава Реми.

Какво още сподели за нашите читатели – гледайте в нашето видео!

Интервюто взе Стела Колева

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x