Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ремонтират Дунав мост

Ремонтират Дунав мост

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, увери, че „Дунав мост“ няма да бъде затварян по време на предстоящия основен ремонт. Той опроверга информацията, разпространена в румънски медии, и поясни, че ремонтните дейности ще се извършват по същия начин, както при ремонта на асфалтовата настилка през юни тази година.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По време на ремонта ще се затварят само определени участъци в едната лента на съоръжението, докато леките автомобили и камионите ще преминават двупосочно в другата лента. Движението ще се регулира със светофарни уредби. Драганов подчерта, че по време на ремонтните дейности през юни не е имало проблеми с пропускателната способност на моста, като през него са преминавали същия брой превозни средства, както преди реконструкцията.

Необходимостта от ремонта на „Дунав мост“ е спешна, поради амортизацията на съоръжението в българския участък. Според Драганов, ако ремонтът започне през септември тази година, той може да се проточи до 2026 г., включително през летния сезон тогава. По негово мнение, навременният старт на обновяването ще избегне големи задръствания, каквито имаше по време на ремонта от румънска страна преди десет години.

Проектът за основен ремонт на „Дунав мост“ се подготвя от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и е с пределна цена от около 21 млн. лв.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x