Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Региони > Ремонтират спешно опасен мост в Габровск

Ремонтират спешно опасен мост в Габровск

От утре – 7 април, започва ремонтът на мостовото съоръжение над река Стара река в село Кръвеник в област Габрово, съобщават от МРРБ. Мостът се намира при 7-ми км на път III-6072 кв. Острец – Кръвеник – Батошево.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Каменният мост е с дължина 6 метра. Построен е в началото на миналия век. Съоръжението е в много тежко състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т. по него. Тежките зимни условия попречиха аварийните дейности да започнат по-рано

Предвижда се укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена. Ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети в 50-метровия участък от третокласния път през съоръжението.

Ремонтните дейности ще блокират движението по пътя в двете посоки. Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути:

Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци – Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път;

Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в с. Кръвеник и ще се връщат на път III-6072.

От МРРБ съобщават, че ремонтните дейности трябва да завършат до 10 юни 2022 г.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x