Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Видео > Ренесанс, карнавал – Венеция (ВИДЕО)

Клоунада, цирков театър, кукли, акробатични и музикални представления във Венеция, Местре и на много места в общинския район: Карнавалът на Венеция носи изкуство и творчество на площадите, полетата и улиците с най-добрите герои на международната сцена!

В събота 4 и неделя 5 февруари представления на уличното изкуство ще оживи сцената на Пиаца Ферето, Сан Марко и другите венециански площади и улици.

Широка програма от постоянни представления ще оживят целия исторически център, венецианската континентална част и острови на лагуната с техния невероятен спектакъл до 21 февруари.

Според легендата карнавалът във Венеция започва след военната победа на Венецианската република над патриарха на Аквилея Улрико ди Тревен през 1162 г. В чест на тази победа хората започват да танцуват и да се събират на площад Сан Марко. Очевидно този фестивал започва през този период и става официален през Ренесанса. През седемнадесети век бароковият карнавал запазва престижния имидж на Венеция в света.

Фестивалът е напълно забранен през 1797 г., както и използването на маски става строго забранено. Постепенно се появява отново през деветнадесети век, но само за кратки периоди и най-вече за частни празници, където става повод за артистични творения. Завръща се в пълния си блясък през 1979 г.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x