Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Ретропарадът на автомобили и мотоциклети в Бургас: История на колела (видео и снимки)

Ретропарадът на автомобили и мотоциклети в Бургас: История на колела (видео и снимки)

В морската градина на Бургас се проведе още едно вълнуващо събитие, което привлече стотици любители на ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна и чужбина.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Този традиционен ретропарад не само възкреси спомените за минали времена, но и показа богатството и разнообразието на колекционерските автомобили от периода на соца и западния свят.

Сред звездите на шоуто бяха истински реликви, които заковаваха вниманието на всички присъстващи. На първо място се отличаваха старите Волги, символ на мощ и престиж от времето на социализма. Впечатляващата Чайка, която носеше елегантност и статус на висшите партийни функционери, неизменно вземаше фотографското внимание на всички посетители. Реновираният Трабант, съчетаващ ретро стил с модернизъм, представляваше идеалния символ на преобразяването на иконичните автомобили от миналото в съвременен контекст.

Събитието бе отлична възможност за колекционерите и ентусиастите да споделят своята страст към класическите машини с публиката. Някои от автомобилите бяха истински архитипове, рядко срещани извън музеите или частни колекции, което правеше изложението още по-ценно за зрителите.

За местното население и гостите на града този ретропарад представляваше не само възможност за разглеждане на стари автомобили и мотоциклети, но и възможност за изживяване на историята през призмата на моторизацията на миналото.

Следващото издание на ретропарада в Бургас вече се очаква с нетърпение, защото това събитие продължава да събира поклонници на класическите автомобили и да запазва живота и блясъка на историческите превозни средства, които вървят ръка за ръка с модерния свят.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x