Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Ретро парад в Бургас

Ретро парад в Бургас

15-годишната Ралица Йовчева, възпитаничка на художествена паралелка в музикалното училище „Панчо Владигеров“ в Бургас ще връчи своя авторска рисунка на участник в VII-то издание на ретро парада. Ралица е дъщеря на колекционер от бургаския авто-мото клуб „Ретро“. Увлечението и страстта към автомобилите, споделени в семейството, вдъхновяват момичето да нарисува забележителен модел на Мерцедес 190 SL от 1956 година. 

Любимата бургаска певица Тони Димитрова също е поканена да връчи много специална награда, посветена на изключителен човек от местния клуб.

Ще бъде сформирано и детско жури, което също ще оценява колите и ще излъчи  и награди своя фаворит.

 
И тази година ще бъде обособен специален кът, където децата ще имат възможност да нарисуват автомобила на мечтите си. Организаторите са поканили и преподавател по рисуване, който ще дава съвети на малките художници. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.
VII-то ретро изложение събира над 150 автомобила и 20 мотоциклета от България, Гърция,  Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция. Организатори са  Бургаски авто-мото клуб „Ретро“ със съдействието на Община Бургас.

В Бургас пристига напълно реставриран Packard от 1947 година . След Втората световна война руснаците го използват за разработване на правителствени луксозни автомобили за партийни величия.

Бургаски колекционер дебютира с Москвич и Трабант, които са разработени в стил хот-род. Любителите на старите возила ще могат да видят много рядък модел Sitroen пикап, който е разработен на базата на Sitroen VCB.

Началото е точно в 10 часа на 6 юли (събота) на алеите пред експоцентър „Флора“. Награждаването е от 14 часа.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x