Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Решено! Паркингът пред УМБАЛ-Бургас става платен (ВИДЕО)

Паркингът пред УМБАЛ-Бургас ще стане платен, като за първите два часа от престоя си шофьорите няма да плащат нищо. От втория до осмия час ще се плаща по левче за всеки 60 минути, от 9 до 12-ия час таксата ще бъде общо 8 лева, а до 24 часа сумата ще е 10 лева, с включено ДДС, предаде репортер на „Днес България“.

Така пространството ще се освободи за реално нуждаещите се – пациентите на лечебното заведение и техните близки. Гратисчиите, които оставяха автомобилите си за денонощия и по този начин блокираха достъпа до болницата, ще са принудени да търсят друга алтернатива.

Както съобщихме, предложението бе внесено от кмета Димитър Николов по молба на изпълнителния директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски и бе подкрепено от местния парламент.

Теренът пред ДКЦ I, както и този пред Хирургическия корпус на най-голямата болница в региона ще бъдат обособени в два платени паркинга, с което се очаква да се въведе ред в спирането. В момента първият паркинг е затапен от хаотично спрели коли, които буквално блокират достъпа на линейките, а вторият – от автомобили на живущи в близост.

„През последните години поради обществено значимата дейност, извършвана от УМБАЛ-Бургас, откритите площи за паркиране пред сградата, бяха изключени от обхвата на зоните за платено паркиране. Това решение се оказа неефективно, защото и двата терена се използват предимно от живущите в близост“, аргументира се кметът Димитър Николов.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x