Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Румен Гечев: Няма да подкрепим увеличението на данъците, управляващите въвежда термини непознати за световната политическа система!

Румен Гечев: Няма да подкрепим увеличението на данъците, управляващите въвежда термини непознати за световната политическа система!

„Няма да подкрепим увеличението на данъците и няма да подкрепим идеята „бонус-донос”, защото това ще доведе до изкривявания в информацията, създаване на напрежение. Едва ли може да доведе до значими постъпления в бюджета. Всичко разумно – за корпоративното данъчно облагане на физически лица, там, където става дума за привеждане на директиви – тези промени ще бъдат подкрепени”.

Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев по телефона за Днес България.

„Политиката на ЕС, водещите групи корпорации – американски и европейски, ще даде възможност на страните, където оперират такива фирми или техни филиали да бъдат облагани с допълнителна печалба“, каза Гечев.

Той отбеляза като пропуск липсата на изчисления на Министерството на финансите какво очаква от прилагането на евродирективите.

„Не виждам пряка връзка между този бюджет и икономическия растеж, не виждам опити за преразпределение на доходите и те да отидат за подсилването на т.нар. средна българска класа. Не виждам преки ангажименти на правителството за справяне с демографската криза”, каза депутатът от БСП.

По думите му изтегленият нов заем не е изненада, той е бил планиран. Това, което трябва да се направи, е да се увеличат капиталовите разходи – какви проекти правителството предлага да бъдат финансирани. 

За оставката на досегашния лидер на ДПС Мустафа Карадайъ от председателския пост на партията и от председателството на парламентарната група, Гечев каза, че това са вътрешни работи. „Лидерите се избират на техни форуми и си е тяхна работа кого ще избират”, каза Румен Гечев.

„В България сме в ситуация, която не отговаря напълно на европейските стандарти, затова от БСП пледираме за по-голяма прозрачност. Управляващите въвеждат термини, непознати за световната политическа система и не подлежат на превод на чужди езици – „сглобка”, „некоалиция”, допълни Гечев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x