Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Русия наложи санкции на Марк Зукърбърг

Русия наложи санкции на Марк Зукърбърг

Русия е включила 29 американци включително държавници, бизнесмени, експерти и журналисти, както и съпрузи на високопоставени служители, в списъка за на лицата, които нмат право да влизат в Русия, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„В отговор на непрекъснато нарастващите антируски санкции, под които администрацията на (президента на САЩ) Джо Байдън постав все по-голям брой руски граждани – както официални лица и техните семейства, така и представители на бизнес кръгове, учени и културни дейци, в черния списък за забарана за влизане в Русия се въвеждат 29 американци измежду които държавници, бизнесмени, експерти и журналисти, които формират русофобския дневен ред, както и съпрузите на редица високопоставени служители.

В черния списък влизат вицепрезидентът на САЩ Камала Харис и ръководителят на Мета (призната за екстремистка организация в Руската федерация-бел.ред.) Марк Зукърбърг. „В близко бъдеще ще последва ново съобщение за следващото попълване на руския черен списък в реда на контрамерки срещу враждебните действия на американските власти“, казаха от министерството.

Освен това са наложени санкции на 61 канадски граждани. Русия същвременно предупреждава „канадските куратори“ на въоръжените сили на Украйна и „националистическите батальони“ за отговорност за военните престъпления, извършени от техните подопечни

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x