Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Русия спря доставките на газ за Полша

Русия спря доставките на газ за Полша

Русия е спряла доставките на газ за Полша в рамките по Ямалския договор, съобщи с позоваване на неофициални източници полският портал Onet.pl.

В Министерството на климата и околната среда във Варшава се е събрал кризисен щаб, няма още официално съобщение от руска страна дали това е реализация на ултиматума на Владимир Путин. По-рано днес Полша отказа да плаща руския газ в рубли и обяви, че е готова – в случай че Русия спре доставките.

Първите информации през деня са били за значително намаляване на обема на газ, а след това станало ясно, че кранът е спрян напълно. Потвърждението е дошло по две линии – от правителствените среди и от страна на Полската нефтодобивна и газова индустрия PGNiG. Освен това в диаграма на сайта за мониторинг на Европейската мрежа от оператори на преносни системи за газ се вижда моментът с днешна дата, в който е спряло синьото гориво при входната точка в Полша в Конратки.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x