Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Руската армия напредва край Донецк

Руската армия напредва край Донецк

  • Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Восход в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР). Според „Интерфакс“, подразделенията на групата войски „Център“ са подобрили тактическата обстановка и с активни действия са освободили селището.

Ситуация в други области:

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

  • Атаки в Сумска и Харковска области: Руските военни съобщиха за атаки срещу украински части в тези области.

Украинската страна:

  • Битки в град Торецк: Говорителят на оперативно-стратегическата група войски „Хортица“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Назар Волошин, информира, че руските войски продължават да се опитват да превземат град Торецк в Донецка област. Водят се боеве в покрайнините на града.
  • Атаки в Торецко направление: Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че в Торецко направление руските войски са извършили 24 атаки в близост до населените места Северни, Ню Йорк, Торецк и Делиевка в четвъртък сутринта.

Заключение

Конфликтът в Донецка област продължава да ескалира, като и двете страни съобщават за интензивни бойни действия и превземане на територии. Ситуацията остава динамична и напрегната, като не е ясно кога ще бъде постигнато трайно решение.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x