Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Руските сили прекратяват едностранно атаките срещу „Азовстал“

Руските сили прекратяват едностранно атаките срещу „Азовстал“

Руската армия и части на самопровъзгласилата се Донецка народна република от 14:00 московско време (съвпада с българското) на 25 април едностранно прекратяват всякакви военни действия в района на металургичния комбинат „Азовстал“, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от РИА Новости.

От ведомството подчертаха, че няма пречки за излизането на цивилни лица от предприятието. Според Русия това решение е взето „в противовес на решението на Киев и националистите да държат цивилно население като жив човешки щит“.

Съгласно разпореждането подразделенията на руската армия и сепаратистките милиции ще се оттеглят на безопасно разстояние и ще осигурят излизането на цивилни, включително работещ персонал, жени и деца във всяка посока, която изберат.

Това няма как да бъде потвърдено от независими източници.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x