Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Руски експерт: САЩ са единствената печеливша страна в конфликта между Русия и Украйна

Руски експерт: САЩ са единствената печеливша страна в конфликта между Русия и Украйна

Директорът на Института за съвременно държавно развитие – Дмитрий Солонников заяви пред Радио Китай, че Русия, Украйна и други други страни по света са жертвите на конфликта между Русия и Украйна. Всички искат той да приключи по-скоро. Само САЩ продължава да нарушава преговорите между Москва и Киев, защото е единствената печеливша страна в конфликта.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Солонников отговаря, че първо, САЩ в най-голяма степен вредят на отношенията между Русия и Европа и се опитват да участват в пазара на природен газ в Европа.

Второто, влошаването на икономическата среда в Европа ще измести европейските капитали към САЩ, курсът на еврото ще се понижи, което е полезно за американската икономика.

Трето, стратегията на Вашингтон е да създаде проблеми на Москва чрез конфликт с Украйна. Цялата на Щатите е максимално да намаля силите на Русия, така че тя да не играе важна роля в Азиатско-тихоокеанския район и Централна Азия.

Солонников добави, че САЩ използват информационната война като тактика за Украйна, която се прилага в Сирия, Либия и други региони.

„24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x