Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Руснаците въведоха сух режим в новата столица на своята Херсонска област

„В град Геническ е наложен „сух закон“, а окупационните власти са иззели и изнесли алкохола от складове, магазини, ресторанти и други заведения за обществено хранене“, се казва в доклада на Генералния щаб на украинската армия за състоянието на бойните действия за деня. Тази информация също не може да бъде потвърдена незабавно, уточнява Би Би Си.

Украинският град Геническ беше определен от руските агресори за незаконно анексирания Херсон след загубата на едноименния областен център.

Русия продължава да обстрелва в няколко посоки. Двадесет и три артилерийски обстрела са регистрирани в Слобожанското направление. В други посоки селищата са подложени на обстрел – най-вече в близост до линията на съприкосновение.

Руските военни, след като са унищожили всички мостове над река Днепър в района, „извършват инженерно оборудване на позициите си на левия бряг“.

Руското командване продължава да издава документи на ЛНР и ДНР в окупираните територии. На военнослужещите от 1-ви и 2-ри корпус на руската армия „е предложено да удължат службата си като профеисонални военни съгласно руското законодателство“, съобщиха от украинските въоръжени сили.

Тази информация не беше потвърдена от руската страна.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x