Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Руснаците удариха моста при Затока, който е важен за българите в Украйна

Руснаците удариха моста при Затока, който е важен за българите в Украйна

Руската армия е нанесла ракетен удар по подвижния мост Затока на 60 километра югоизточно от Одеса, съобщи украинската агенция УНИАН.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Новината бе потвърдена и от кметството в Одеса. Ударът е нанесен в 12:36 във вторник. Няма пострадали сред железопътния персонал, обслужващ моста.

Съоръжението е повредено и е затворено за движение, подробности за щетите по него не се съобщават от съображения за сигурност. Трасето е основна връзка на Одеса с Болградския район, в който 61 процента от населението са етнически българи и затварянето му може да предизвика в близка перспектива криза за нашите сънародници.

Трафикът от Затока е пренасочен през Паланка по международния път Е87 от Рени до Одеса. Особеност на това трасе е, че в продължение на 7.6 километра то напуска Украйна и минава през територията на Молдова в Приднестровието.

Още преди войната в Украйна по шосето имаше ГКПП и граничари с автомати и митничари, които подборно могат да осъществяват и пълен граничен и митнически контрол. В масовия случай дават по едно хвърчащо листче, което има по-скоро ролята на статистическо преброяване за броя преминали лица през пункта.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x