Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Само в „Днес България“: Апелативна прокуратура – Бургас тихомълком отърва Динко от Ямбол

Само в „Днес България“: Апелативна прокуратура – Бургас тихомълком отърва Динко от Ямбол

Динко Вълев от Ямбол, станал известен като „ловецът на мигранти“, се е отървал без абсолютно никакво наказание или парична гаранция след повдигнатото срещу него обвинение, че е ръководител на оперативна престъпна група (ОПГ). Най-вероятно това е станало с протегната дълга ръка от страна на Апелативна прокуратура – Бургас. Това научи „Днес България“ от свои сигурни източници.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Пак от достоверни източници, „Днес България“ разбра, че за да бъде Динко освободен напълно, е помогнал известен бургаски адвокат. Той има завидна кариера и много успехи в бургаски наказателни дела.

Припомняме, че на 20 април мрежата буквално избухна с новината, че Динко Вълев е издирван за участие в ОПГ, в което са намесени и двама полицаи. На същия ден ямболлията отрече да е търсен от МВР и заяви, че бил в болница „Сърце и мозък“ с опасност за живота. По думите му бил в прединфарктно състояние. Тогава от лечебното заведение не дадоха информация кога Вълев е бил изписан оттам.

Няколко дни по-късно му беше повдигнато и обвинение. Какво се е случило след повдигането на обвинението обаче, от Апелативна прокуратура – Бургас не казаха, както и дали е гледана мярка за неотклонение на Вълев.

Впоследствие двама от служителите на Вълев застанаха пред съда и свидетелстваха срещу него. Разпитани са били и полицаи във връзка с ОПГ.

Припомняме също, че Динко Вълев има редица провинения и се оказа добре познат на полицията. През август 2023 година му беше наложена парична гаранция в размер на 5000 лв. заради реакцията му срещу мним просяк пред супермаркет в Равда. Динко разобличи уж сакатия мъж, но прояви ненужна агресия, заради което бе задържан, а Районният съд в Несебър го освободи под гаранция.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x