Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Само в Днес България! Вижте как се завърна в България малкият гений Керем Хазим(снимки и видео)

Само в Днес България! Вижте как се завърна в България малкият гений Керем Хазим(снимки и видео)

8-годишният Керем Хазим от Несебър се прибра в България със златен медал от олимпиадата по ментална аритметика в Дубай. Малкият математик се справи с конкуренцията по категоричен начин и показа на целия свят уникалните си умения. Нито една от задачите не успя да се опре на бързата мисъл на малчугана.

В състезанието взеха участие математици от цял свят, но крайният победител е Керем Хазим.

Малкият гений бе посрещнат на летище София единствено от екип на „Днес България“. Нашата медия засне завръщането му след триумфа в Дубай. Той бе заедно със своето семейство, а родителите му споделиха пред камерата на „Днес България“ за емоционалното преживяване.

Керем може да реши 170 задачи само за 10 минути. Ненадминат е сред връстниците си и дори по-големите ученици. Събира, умножава и дели трицифрени числа за секунди. Към момента без никакъв проблем той самостоятелно решава изчислителни и логически задачи за трети и четвърти клас. Чрез образа на числата развива въображение, памет, концентрация и по този начин си представят самото сметало, с което работи. Нужни са му няколко секунди да пресметне числа, за които хората използват елка или формула.

Семейството на звездата Керим поднесе своите искренни благодарности на Иван Дашев, който пръв му е подал ръка и го е подкрепил. Благодарение на Дашев малкият гений започва да участва в състезания извън пределите на България. Благодарности и към г-жа Илияна Съръева, г-жа Младина Цекова и всички, които са помогнали със средства.

Керем е богатство за нацията и гордост за цяла България.

Вижте снимки от посрещането на Керим Хазим на летище София.
Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x