Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Само в „Днес България“: Как е изглеждал Джакомо Казанова?

Само в „Днес България“: Как е изглеждал Джакомо Казанова?

Главният прелъстител покорил стотици женски сърца.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Джакомо Казанова е роден във Венеция на 2 април през 1725 г. Баща му беше актьор, а майка му – танцьорка. В бохемското семейство имаше шест деца. Джакомо беше първородният. Момчето израства в свободна атмосфера. Въпреки че Венеция беше католическа, на обратната й страна процъфтяваха бордеи и хазартни зали, както и развлекателни обиколки за туристи.

Майката на момчето е актриса и обикаля много. Баща му умира, когато той е на осем години. Казанова е отгледан от баба си, но един ден тя решава да изпрати момчето в интернат. Джакомо прие това като предателство.

Животът там е толкова лош за младия Казанова, че неговият учител по музика и свещеник Гоци го взе при себе си. Освен Джакомо, духовникът има и дъщеря Бети, която показа на 12-годишното момче света на „възрастните“. В същото време бъдещият съблазнител на жените влиза в университета в Падуа.

След като завършва на 17-годишна възраст, младият италианец е изправен пред избор: да следва стъпките на адвокат или да стане лекар. В резултат той става алхимик, магьосник, шпионин, писател, създател на хитра схема за финансово обогатяване и велик прелъстител. Джакомо Казанова обаче никога не е крил факта, че жените са неговата истинска стихия, смисълът на живота, за което никога не е съжалявал.

До края на дните си той се придържа към единственото правило – да вижда във всяка прелъстена от него жена нещо специално, което никой не вижда. Освен него, големият и ужасно чаровен любовник Джакомо Казанова.

Но въпреки всички подвизи и 130 влиятелни жени, съблазнени през целия му живот, мъжът няма привлекателен външен вид. Неговата тъмна кожа, орлов нос и високо чело не правят Джакомо първия красив мъж, но неговото отношение е това, което привлича толкова много жените.

Невронната мрежа реши да пресъздаде образа на Казанова и показа как може да изглежда той в действителност.

Оказа се, че Джакомо не може да се различава много от образа си в картините на венециански художници. Невронната мрежа го представи като висок (което беше вярно), слаб, мургав мъж с остри черти на лицето, вял вид и дълга къдрава коса. Би било изключително трудно да се повярва в честността му, а видът му дори беше малко отблъскващ и плашещ.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x