Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Само 25,1% от работещите в средното образование са с увеличени заплати

Само 25,1% от работещите в средното образование са с увеличени заплати

Само 25,1% от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати, съобщиха от синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“ с председател д-р Юлиян Петров, предаде БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Синдикатът „Образование“ е написал официално писмо до министъра на образованието и науката, с което настоява Министерството на образованието и науката (МОН) незабавно да пристъпи към увеличение на работните заплати в унисон с договореностите в последния анекс.

Около 15% от участниците в изследването са заявили, че в техните образователни институции няма да има достатъчно средства да се спази договореното в анекса увеличение. 96% от респондентите учители смятат, че при актуализация на държавния бюджет трябва да се направи ново 10-процентно увеличение на заплатите в образователната сфера, защото дори официалната инфлация е по-висока от досегашното увеличение.

„Синдикатът „Образование“ ще предложи на правителството на Република България 10% увеличение на работните заплати на учители и служители при актуализация на държавния бюджет за 2022 г. Синдикатът „Образование“ ще отстоява увеличение на работната заплата с 10% с всички възможни законови средства, включително протестни и стачни действия“, се посочва в съобщението.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x