Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > САЩ извадиха България от забранителния списък за пътуване заради COVID

САЩ извадиха България от забранителния списък за пътуване заради COVID

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че са отменили препоръките си във връзка с COVID-19 да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Миналата седмица федералната здравна агенция каза, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от COVID-19 ще се запази само в случаи на „специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи“.

Сред държавите и регионите, които вече са на трето, „високо“ ниво на опасност (на неваксинираните срещу ковид американци все така се препоръчва да не пътуват до тях), са Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, България, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.

Понастоящем ЦКПЗ не са включили нито една държава в четвърто ниво, преименувано на „Специални обстоятелства/Не пътувайте“.

Миналата седмица Държавният департамент също заяви, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x