Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > САЩ прави шпионски услуги на Украйна

САЩ прави шпионски услуги на Украйна

САЩ са предоставили разузнавателна информация за разположението на руските сили, която е позволила на украинците да убият много руски генерали на фронта, съобщава в. „Ню Йорк таймс“, като цитира неназовани американски представители.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Украинските власти съобщиха, че са елиминирали около 12 генерали по време на бойни действия. Високият им брой удиви военните експерти.

САЩ са помогнали с насочване към целите – това е част от засекретената работа на администрацията на президента Байдън, която предоставя на украинците в реално време разузнавателни данни за бойните действия. Тази информация включва и очакваното придвижване на руските войски, извлечени от последните американски оценки на тайния военен план на Москва за боевете в района на Донбас в Източна Украйна, посочват източниците. Длъжностните лица отказват да уточнят колко генерали са били убити в резултат на американската помощ.

Съединените щати са съсредоточили усилията си върху определяне на местонахождението и други детайли за руското мобилно командване, което често мени разположението си. Украинците комбинират тези географски анализи с данни от собственото си разузнаване – вкл. засечени разговори и комуникация, благодарение на които научават къде са руските командири. След това произвеждат артилерийски удари и други атаки, взели живота на редица генерали и офицери.

Споделянето на разузнавателна информация е част от засилената помощ от САЩ, която включва по-тежки оръжия и десетки милиарди под формата на помощи, което показва колко бързо са се променили първоначалните американски ограничения за подкрепа на Украйна, докато войната навлиза в нов етап, който може да продължи с месеци, пише „Ню Йорк таймс“. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x