Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Светците от ЧЕТИРИ ЛАПИ! От бездомниче до спасител: Историята на кученцето Ло Лем (галерия)

Светците от ЧЕТИРИ ЛАПИ! От бездомниче до спасител: Историята на кученцето Ло Лем (галерия)

През 2012 година, в сътрудничество със Столична община, ЧЕТИРИ ЛАПИ създадоха първата ветеринарна клиника в България, посветена на кастрация и лечение на бездомни животни. Оттогава насам те поеха ангажимента да кастрират бездомните кучета и котки в София и да насърчават кастрацията сред собствениците на домашни любимци.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Вече повече от десетилетие клиниката приема опашати пациенти, като благодарение на неуморните усилия на екипа ветеринарни лекари хиляди безстопанствени животни получават шанс за по-добър живот всяка година. Клиниката разполага и с мобилна ветеринарна амбулатория, което позволява да се работи съвместно с различни общини за редовни кастрационни проекти и повишаване на обществената ангажираност в грижата за бездомните животни.

Но мисията на ЧЕТИРИ ЛАПИ не спира до тук. Те помагат и на бездомни животни по целия свят. Днешната история е за кученцето Ло Лем от Виетнам, чиято съдба го доведе до невероятен живот.

Пътешествието на Ло Лем

Ло Лем, което на виетнамски означава Пепеляшка, беше намерена да се скита по улиците на Хой Ан, гладна и болна. Тя страдаше от краста, анемия, кръвни паразити и недохранване. Заради лошото си състояние хората страняха от нея и отказваха да й помогнат или да я заведат на ветеринар.

За щастие, Ло Лем беше спасена от партньори на Четири лапи, или организацията „Лапи за състрадание“. С интензивни грижи и много любов тя се възстанови забележително само за няколко седмици. В рамките на няколко месеца тя се превърна от мършаво, нещастно кученце без козина в красива и енергична млада дама.

Ново начало

Истинското вълшебство се случи, когато Ло Лем срещна Ливия и Филипе, двама учители номади, които искаха да осиновят и обучат куче, за да стане служебно. Те веднага видяха потенциала й и я приеха в своето семейство. Ло Лем бързо усвои DPT (терапия с дълбок натиск), която помага да се смекчат психиатрични симптоми, чрез използване на теглото и топлината на кучето за успокояване. Сега тя е в процес на обучение да предусеща началото на пристъпи на припадъци.

Пример за трансформация

Трансформацията на Ло Лем не е само физическа. Тя показва и невероятната й способност да помага на други хора. Нейното пътешествие е блестящ пример за това какво могат да постигнат любовта и отдадеността. Тя доказва, че всеки живот си заслужава да се бори и че всеки живот е ценен.

Нашата мисия продължава

Заедно с нашите местни партньори във Виетнам сме посветени на това да облекчим страданията на бездомните животни. Всеки ден сме на улицата и предоставяме безплатни услуги за кастрация и обезпаразитяване. Помагаме с храна и осигуряваме медицински грижи на бездомните кучета, които са съвсем сами. Без нашата работа животни като Ло Лем живеят в мизерни условия или умират от мъчителна смърт.

Как можете да помогнете?

Можете да ни помогнете да продължим да вършим тази жизненоважна работа за кучета като Ло Лем. Подкрепете ни с дарение или се включете в нашите инициативи, за да направим света по-добро място за всички животни. Заедно можем да променим съдбата на бездомните животни и да им дадем шанс за по-добър живот.

4o

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x