Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Сводническа мрежа, управлявана от българи, разбита във Франция

Сводническа мрежа, управлявана от българи, разбита във Франция

На четирима българи във Франция бяха повдигнати обвинени в сводничество и трафик на хора, след като бяха арестувани в средата на април в неразрешен лагер край Бордо, Югозападна Франция, откъдето ръководели мрежа за проституция. Това предаде Франс прес, като се позова на прокуратурата и източник, близък до разследването.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според източника тези лица уговаряли млади жени в България да дойдат във Франция. Впоследствие момичетата били принуждавани да проституират по булевардите на Бордо или на паркингите за тирове. Ако се съпротивлявали, те били заплашвани и изнасилвани, а били държани и „в състояние на материална зависимост“, обясни той пред АФП.

Разследването, започнало през 2019 г., било съсредоточено върху предполагаемия лидер на мрежата – 36-годишен мъж, арестуван заедно със съпругата си и още двама мъже – негови „заместници“. Според същия източник мъжът продължил да ръководи мрежата и докато бил в затвора в България през 2020 г., давайки нареждания на жена си, предаде БТА.

От 2019 г. насам обвиняемите многократно са пресичали границата, пребивавайки, ту във Франция, ту в България, Германия или в Италия, където лидерът на мрежата бил вече известен във връзка с подобни случаи. При ареста на четиримата са иззети пари в брой и „скъп немски автомобил“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x